Carnaval 2015

Thema: Wilde Westen

Aan het carnavalsseizoen 2015 werd begonnen met de insteek om de technieken die de Sjeesköttels sinds jaar en dag gebruikten bij het bouwen van een wagen drastisch te veranderen.

Zo hebben we tijdens de bouw van de wagen voor het eerst gebruik gemaakt van foam om de afwerking van onze poppen te verbeteren. Ook hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de air brush-techniek om de kleuren van onze wagen te verbeteren.

Na enkele vergaderingen werd gekozen voor het “Wilde Westen” als thema, een herkenbaar thema dat tot de verbeelding spreekt. Onze nieuwe tekenaar Ronnie Veldhuis begon meteen de nieuwe wagen te ontwerpen en na enkele maanden stonden de twee tekeningen op papier.
Met de tekeningen als leidraad werd er in oktober 2014 begonnen aan de nieuwe carnavalswagens.

In de koude maanden van het oude en het nieuwe jaar werd er met man en macht gewerkt om de wagen af te krijgen. Hoe kouder de dagen hoe drukker de loods, en dat alles onder de spreuk:

Wie bint nog nooit zo Wild West as dis’n carnaval

Het totale aantal leden was inmiddels gestegen tot 170 en op zaterdag 14 februari 2015 was het eindelijk zo ver, carnaval was eindelijk begonnen.

Bij de optocht van Rossum mochten we voor het eerst in jaren weer op de hoogste trede staan, daarna werden alle ogen vol verwachting op Oldenzaal gericht. Voor elke Sjeesköttel blijft de optocht in Oldenzaal het jaarlijkse hoogtepunt, tot onze grote vreugde werd hier vervolgens een schitterende derde plaats behaald. Op Rosenmontag werd voor het eerst in jaren Oldenzaal bezocht en in de verschillende café’s werden de ereplaatsen in de optochten uitbundig gevierd. De echte diehards sloten het carnaval de volgende dag af tijdens de dweildag.

Al met al kijkt het bestuur terug op een geweldig carnavalsseizoen dat ons nog lang bij zal blijven, op naar het nieuwe jaar en een nieuwe wagen!

Start typing and press Enter to search