De functie’s binnen De Sjeesköttels

Onmisbaar sinds 1991

De schilders en spuiters

Onder leiding van de Matriarch van de Sjeesköttels Maria Siemerink voorziet deze groep de wagen al sinds jaar en dag van bonte kleuren. Deze groep is recentelijk gedeeltelijk overgestapt van de kwast naar de airbrush.

De Plakkers.

Stukje voor stukje voorzien zij iedere pop en ieder hoekje van de wagen van stukjes papier ter grootte van een postzegel. Of iets groter, of soms grote stukken bij van die mooie rechte stukken.
Onder de plakkers bevindt zich een splintergroepering, zij staan bekend als de proppnsmieters..

De Staalboeren

Magiërs met koud staal, buigen zo een hartje om naar een klavertje vier. Al sinds jaar en dag zetten zij vrijwel elke constructie en elke pop op de wagen. Onder deze groep bevinden zich de meeste diehard leden van de Sjeesköttels, met hun aanwezigheid een voorbeeld voor velen.

De Piepschuim-boys

Ook wel bekend als de “mooiboys” van de loods. Zij staan bekend om hun vocale ondersteuning van medeleden door het meezingen van liedjes van de four tak en het radi ensemble. Tevens hebben zij een voorliefde voor pur en dom lullen.

De “Och achter disse waagn moew aanloop’n?” groep

Ondanks dat er bij een wagenbouwvereniging een wagen gebouwd moet worden is er een select gezelschap die de weg naar de loods moeilijk weten te vinden. Deze groep wordt gekenmerkt door haar liefde voor café de Boom in Oldenzaal.

Och achter disse waagn moew aanloop’n?

Toppers bedankt!

Start typing and press Enter to search