De geschiedenis van De Sjeesköttels

Sinds 1990

Wagenbouwvereniging De Sjeesköttels werd in 1990 opgericht door een vriendengroep uit Rossum. In 1992 werd er voor het eerst deelgenomen aan de Oldenzaalse carnavalsoptocht, succesvolle jaren zouden volgen.

Tot en met 1998 werd er gebouwd in de oude loods achter de ABTB, tijdens deze succesvolle periode van de vereniging werden in de jaren 90 4 eerste plaatsen behaald in de Oldenzaalse optocht. Door de sloop van de ABTB waren de Sjeeköttels gedwongen een nieuw onderkomen te zoeken, er werd besloten om een nieuwe loods te bouwen achter Partycentrum Hutten. Toen de Sjeesköttels hun 11 –jarig bestaan vierden werd er voor het meegedaan met een wagen die in deze loods werd gebouwd. Met deze wagen en onder de spreuk “Dit carnaval vlög veurbie” werd in 2001 opnieuw de eerste plaats behaald.

Dit carnaval vlög veurbie

In de geschiedenis van de vereniging wisten de “gaastrekkers” uit Rossum maar liefst 6 maal de eerste plaats te behalen in Oldenzaal. Met de onderwerpen Brandweer, Vrouwe Justitia, Onderwaterwereld, Insecten, Vogels en Wie zet de joker in. Tegenwoordig telt de vereniging zo’n 190 leden en mag de vereniging zich met trots de grootste van Rossum noemen. De Sjeesköttels hebben onder andere meegelopen in de optochten van Albergen, Münster en Rheine. Sinds enkele jaren loopt de vereniging enkel nog mee in de optochten van Rossum en Oldenzaal. Gezelligheid staat tijdens het bouwen centraal, waarbij door het gehele jaar activiteiten en feesten worden georganiseerd. Tijdens het carnavalsseizoen worden er verschillende bouwmarathons georganiseerd, een jaarfeest, een tekeningpresentatie en een opendag. Na het carnavalsseizoen helpt de vereniging mee bij de organisatie van verschillende evenementen, de vereniging probeert op deze manier een centrale rol te vervullen binnen de gemeenschap.

Kom gerust eens lang bij de loods aan de Sjeesköttel-Allee achter Partycentrum Hutten!

Jaren geleden.

Start typing and press Enter to search